2017 | 10 | 18

NYÁRÁD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

SAJTÓKÖZLEMÉNY

A NYÁRÁDI POLGÁRMESTERI HIVATAL ÉPÜLETÉNEK ENERGIAHATÉKONYSÁGÁNAK FOKOZÁSA KÜLSŐ HŐSZIGETELÉSSEL

A NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM REGIONÁLIS FEJLESZTÉSI OPERATÍV PROGRAMOK IRÁNYÍTÓ HATÓSÁGA, A TOP-3.2.1-15 ÖNKORMÁNYZATI ÉPÜLETEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE TÁRGYÚ FELHÍVÁST TETT KÖZZÉ, MELYEN NYÁRÁD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA TÖBB, MINT 44,19 MILLIÓ FT VISSZA NEM TÉRÍTENDŐ TÁMOGATÁST NYERT

44 196 880 Ft vissza nem térítendő támogatást nyertünk a TOP-3.2.1-15-VE1-2016-00024 kódszámú „A nyárádi Polgármesteri Hivatal épületének energiahatékonyságának fokozása külső hőszigeteléssel” című pályázatunkkal. A támogatás intenzitása a Projekt elszámolható összköltségének 100 %-a.

A projekt keretében Nyárád Község Önkormányzata a 8512 Nyárád, Kossuth utca 1. szám alatti, jelenleg JJ kiemelkedően rossz energetikai minősítésű nyárádi Polgármesteri Hivatal épületének energetikai korszerűsítését szeretné megvalósítani. A fejlesztés keretében Polgármesteri Hivatal épületének padlásfödém szigetelése, homlokzati hőszigetelése, külső nyílászáróinak cseréje valósul meg, melynek eredményeként az épület BB korszerű energetikai minőség szerinti besorolásúvá válik.

A fejlesztés elsődleges célja az Polgármesteri Hivatal épületének költségcsökkentése, ezáltal pedig megtakarítás elérése az intézmény számára, továbbá a Polgármesteri Hivatal épületében dolgozók és közszolgáltatást igénybevevők körülményeinek jelentős mértékben történő javítása. Átfogó céljaink között szerepel az energiahatékonyság javulásának elérése és energiatakarékos épület kialakítása. A fejlesztés megvalósításával jelentős költségmegtakarítás érhető el, de az intézmény számára a projekt nem válik jövedelemtermelővé. A projekt megvalósításával az önkormányzat hozzájárul az alacsony szén-dioxid kibocsátású gazdaság céljai eléréséhez, az üvegháztartású gázok kibocsátásának csökkentéséhez, ezáltal a projekt illeszkedik a Terület- és Településfejlesztési fejlesztési Operatív Program céljaihoz.

A projekt megvalósítása előreláthatóan 12 hónapot vesz igénybe. A projekt tervezett kezdési időpontja: 2017. december 01. A projekt tervezett befejezési időpontja: 2018. november 30.

A projekt a Széchenyi 2020 Program keretében az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásával valósul meg.

 

Támogatónk:

Go to top