Szociális konyha fejlesztése

A projekt azonosító száma: TOP-4.2.1-16-VE1-2017-00006

A kedvezményezett neve: Nyárád Község Önkormányzata

Elnyert támogatási összeg: 44 106 834 Ft

A projekt tervezett megvalósítási időszaka: 2018. március 01 – 2019. március 31.

A projekt az Európai Unió 100%-os intenzitású támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásával valósul meg. A projekt a Veszprém Megyei Önkormányzattal, mint konzorciumi partnerrel közösen valósul meg.

A projekt tartalmának bemutatása:

A projekt keretében megvalósítandó tevékenység az étkeztetéshez kapcsolódik: szociális konyha felújítása és a konyha működtetéséhez szükséges eszközbeszerzés, ami illeszkedik a felhívás céljaihoz. A kötelezően megvalósítandó tevékenységek közül megvalósulnak energiahatékonysági fejlesztések, és a kötelező nyilvánosság biztosítása. A tervezett, alapellátáshoz tartozó fejlesztés hozzájárul az érintett településeken az állandó jelenlétet igénylő családi terhek csökkentéséhez. A fejlesztés a szociális étkeztetés biztosításával jellemzően idős emberek napi szintű ellátásában működik közre, mely célcsoportban az idős kor előrehaladtával egyre nagyobb számban jelennek meg rászoruló személyek.

Műszaki-szakmai eredmények: A szociális étkeztetésben közreműködő főzőkonyha működési költsége csökken. A projekt keretében a konyha és étkező rész belső felújítására koncentrál az önkormányzat. Megvalósul a belső oldalfal és padló burkolatok cseréje, a kapcsolódó gépészeti vezetékek cseréje, felülvizsgálata, szerelvények szaniterek cseréje, valamint belső festő és mázoló munkák. A kiszolgáló épületnél a felújítás az épület belső felújítását foglalja magába, a héjazat cserével kiegészítve. Megtörténik a belső oldalfal és padló burkolatok cseréje, a kapcsolódó gépészeti vezetékek cseréje, felülvizsgálata, szerelvények szaniterek cseréje, belső festő és mázoló munkák, héjazat és bádogos szerkezetek cseréje.

Nem számszerűsíthető egyéb tulajdonság: A projekttel javulnak a szociális alapszolgáltatások nyújtásában résztvevő főzőkonyhán a munkakörülmények.
Eredmény: Korszerű eszközökkel felszerelt főzőkonyha 40 tételben összesen 185 db eszköz kerül beszerzésre konyhai eszközök formájában.
Nem számszerűsíthető egyéb tulajdonság: Korszerű főzőkonyha létesül.

A projekt illeszkedik a felhívás 3.4. A projekt műszaki, szakmai tartalmával és a megvalósítással kapcsolatos elvárások fejezetében részletezett 3.4.1.1 Műszaki és szakmai elvárások pontjához. A felhívás konyha kialakítására vonatkozó támogathatósági feltételek közé sorolja azt, hogy 10 000 fő lakosságszám alatti település és 26 millió Ft összköltség feletti tervezett projekt:támogatható abban az esetben, ha legalább 51%-ban szociális adagszámokat állít elő, az ezen kívüli adagszámok 0-6 éves gyerekek és iskolai adagszámok. A fentiek alapján Nyárád Község lakossága 973 fő, a konyhai adagszámok megoszlása pedig 77,34 %-ban szociális adagszámok előállítása, 22,66 %-ban pedig óvodai étkeztetés biztosítása.

 

 

Támogatónk:

Go to top